Om du vill bli medlem skicka ett mejl till This is a mailto link

Ange namn personnummer eller födelsenummer telefon och mejladresser.

Alernativt använd länken längst ner på sidan för online registrering

Inriktning

I Hemlingby Löparklubb finns det plats för såväl hårdsatsande tävlingslöpare som motionärer som deltar i något enstaka motionslopp om året, eller inte tävlar alls utan kanske bara vill vara med och träna ibland eller erhålla information om långlöpning i distriktet. Kort sagt: alla som gillar löpning!

Träning

Vi har fasta tider tisdag, torsdag,fredag och söndagar. Vi kör ofta extrapass under sommarhalvåret vilken anslås på hemsidan

Tävlingar

Klubben betalar anmälningsavgifter till mästerskapstävlingar, DM, VDM, SM, VSM, Nordiska Mästerskap och Bore Cup. Från och med 6 mars 2018 betalar klubben även för tävlingar i Omgeahallen samt Gunder Häggstadion och BJ Arena. Avgiften till Stockholm Marathon betalas ej. OBS! Efteranmälningsavgifter betalas inte. Till tävlingar på annan ort brukar vi försöka samåka, t.ex. till ovan nämnda Stockholm Marathon eller Lidingöloppet, Till Bore Cup är det samling på parkeringen uppe i Hemlingby.

Arrangemang

I slutet av janari varje år har vi en jaktstartstävling baserad på åldershandicap, handicapen baseras på bästa resultat gjorda i varje åldersgrupp och vi räknar på att man ska kunna göra 80% av dessa resultat. Tävlingen heter Pommacgaloppen men byter namn till Champagne Galoppen var 5:e år på basis av HLK's bildande. På våren brukar vi en eller två träningstävlingar, två varv på 2:an som går under namnet Terrängserien.

I början på juni har vi samarbete med IFK Lidingö Friidrott arrangeras Lidingö on Tour med start och mål i Booulognern.

2003 startades en ny tävling i slutet av juli, Vildmarksmilen, med start och mål i Hemlingby och banan förlagd längs skogsstigarna som utgör Hemlingbys 10 km skidspår genom fin och varierad natur. Detta samt avslutningen som är förlagd uppför Hemlingbybergets skidbacke lockade många att prova ett annorlunda lopp premiäråret och 2004 deltog ännu fler. Sedan 2006 har även ett betydligt mera svårlöpt 15 km's alternativ arrangerats, där de två första och ca 3 sista kilometrarna är samma som 10 km-alternativet.

Vi har tidigare arrangerat Gävle halv- & kvartsmarathon tillsammans med IF Skade och Gävle Godtemplare (GGIK) men vi har sedan 2012 arrangerat tävlingen själva. Tävlingen gäller även som DM i halvmarathon för Gästrikland.

Vi arrangerar en av fyra deltävlingar av vinterseriearrangemanget Bore Cup. Det är en opretentiös serietävling i Uppland-Gästrikland området som pågått i 24 år där man tävlar om poäng och vandringspokaler, individuellt och i lag, i olika åldersklasser ända upp t.o.m 70-årsklassen. Hemlingby LK var för övrigt bästa lag i Bore Cup både 2003, 2004 och 2005. Denna tävlingserie hade sin deltagarmässigt bästa säsong 2006, både totalt och även ett nytt totalt deltagarekord för en enskild deltävling.

För övrigt har vi även ansvar för bantävlingar som 10 000m och försöker även anordna lite andra distanser som t.ex 2 miles och vi har även haft klubbmästerskaper på bana istället för i Hemlingby.

Informationsverksamhet

Informationen till medlemmarna sker via denna hemsida, samt via e-post utskick. Så långt det är möjligt, redovisas samtliga resultat där medlemmar deltar på hemsidan snarast möjligt.

Övrigt

Medlemskortet berättigar till rabatt och kommer löpande information om var och när..

På den lite oseriösare sidan ordnas klubbfest någon gång om året, cykelturer med t.ex korvgrillning samt vad man kan komma på för annat skoj

Medlemsavgift

Medlemsavgiften är 200:- för enskild medlem och 250:- för familjemedlemskap för närvarande. Hemlingby LK:s postgironummer är 66 95 62 - 1. Det går bra att kontakta någon i styrelsen eller webmaster för frågor om medlemskap eller annat.

Är du intresserad av att bli medlem i Gävles största långlöparklubb och umgås med likasinnade? Tveka inte längre! Kontakta någon i Hemlingby LK  idag!

Medlemsansökan online

Uppdaterad: 07 MAR 2018 15:19